We maken kennis met Tyler Ames als hij op het punt staat een perfecte honkbalgame te spelen. Alles gaat goed, totdat hij geblesseerd raakt bij een worp. Hij wordt ontslagen, verliest zijn huis en heeft geen geld om zich te laten opereren. Hij moet een baantje vinden. Bij de gaarkeuken van de kerk wordt hij verwezen naar Merrill Place, waar ze een schoonmaker zoeken. Daar ontmoet Tyler Virginia. Zij denkt dat Tyler haar zoon Ben is. De gesprekken die ze regelmatig voeren, helpen hen allebei. Ondertussen lezen we veel over Tylers verleden. Zijn veeleisende ouders, de verkeerde keuzes die hij maakte en zijn eerst vriendinnetje Sami. Tyler denkt nog regelmatig aan haar. Hij zoekt haar op op Facebook en typt haar een berichtje. Sami heet inmiddels Samantha en heeft een serieuze vriend met veel ambitie. Zij denkt ook nog vaak aan Tyler. Door een wonderlijke samenloop van omstandigheden krijgt Tyler de kans om geopereerd te worden. Met de hoop op herstel belt hij zijn ouders, waar hij al jaren geen contact meer mee heeft gehad. Maar de uitkomt van de operatie is niet zoals verwacht. Tyler kan niet meer als pitcher op het veld staan. Stort Tylers wereld in of heeft God een ander plan met Tylers leven?

Altijd bij je is geen gewoon verhaal. Op de achtergrond lezen we over de engelen Beck en Ember. Ze hebben een opdracht gekregen. Er zal een kind geboren worden, dat de loop van de geschiedenis zal veranderen. Af en toe verschijnen ze op aarde om hier en daar een handje te helpen of de situatie wat te sturen. In de Bijbel wordt geschreven over engelen, maar of ze met elkaar vergaderen over opdrachten, vind ik wat vergezocht.

Het verhaal leest makkelijk. Er wordt vanuit verschillende personen geschreven. Het is in wezen een verhaal over liefde, vergeving en tweede kansen.

Altijd bij je is het eerste deel van een nieuwe serie: Angels Walking. Karen Kingsbury heeft veel bestsellers op haar naam staan. Dit boek werd in 2015 uitgegeven door Voorhoeve.

Recensie geschreven door Conny Vos.