In ‘Worden wie ik écht ben’ neemt Stasi Eldredge haar lezers mee op een eerlijke reis langs de levenslessen die ze zelf geleerd heeft. Vanuit een stevig Bijbels fundament laat ze zien hoe we een vrouw kunnen worden zoals God bedoeld heeft. Ze kijkt daarbij naar de invloed van onze relatie met onze eigen moeder en neemt Bijbelse vrouwen als voorbeeld. Ze vertelt eerlijk over haar eigen angsten en problemen en deelt daarna hoe en bij Wie ze de oplossing vond, zodat de lezer ook verder komt in het leerproces. Stasi bevestigt de identiteit van christelijke vrouwen en tilt ze naar een hoger niveau, naar Gods droom voor mij.

Ik vond het een opbouwend boek gebaseerd op Bijbelse waarheden en beloften. Stasi richt het woord tot de lezer alsof het een gesprek is, waardoor het persoonlijk, kwetsbaar en openhartig wordt. Herkenbare onderwerpen als vriendschap, hormonen, angst om los te laten en lijden worden diepgaand behandeld. Het voorbereiden van de jonge vrouw op volwassenheid kwam wat overdreven, misschien Amerikaans?, op me over. Het boek is een aanrader voor vrouwen die een zetje nodig hebben om te groeien en opgebouwd of versterkt willen worden in hun identiteit als christelijke vrouw.

Stasi Elderedge schreef samen met haar man John eerder de Fascinerende vrouw en Ik heb je lief voor het leven. Worden wie ik écht ben werd in april 2017 uitgegeven door uitgeverij Gideon.

door CVOSSCHOUTEN